Maurits Drenth: ECHT Onderwijs wil het onderwijs toegankelijker maken

  • maart 1, 2020
Maurits Drenth: ECHT Onderwijs wil het onderwijs toegankelijker maken

Maurits Drenth, oprichter & directeur van ECHT Onderwijs vertelt: "Het tekort aan docenten wordt steeds groter. Dat vraagt om een nieuwe manier van denken, van waarnemen, van oplossen. ECHT onderwijs wil de instroom in het basis-, voorgezet- en beroepsonderwijs vergroten door anders te kijken naar het onderwijs en vooral ook anders te werven en op te leiden. Wij kijken naar mindset, passie en talent. Dit zie je terug bij onze trainees, vakspecialisten en experts (potentials) van buiten het onderwijs. We zijn een kweekvijver waarin we talenten trainen en opleiden om hun positie in het onderwijs in te nemen. Niet alleen omdat het nodig is, maar omdat we geloven dat het onderwijs wacht op deze nieuwe generatie professionals."

"Wat wij doen; onderwijs en talent met elkaar verbinden, dat is wat wij doen! We zetten in op het opleiden van talent, waarbij mensen buiten het onderwijs uitgedaagd worden om hun plek in het onderwijs in te nemen. Onze professionals worden praktijkgericht opgeleid door middel van eerder verworven competenties of een HBO opleiding. ECHT Onderwijs investeert in nieuwe doelgroepen die in de toekomst met een diploma of een bekwaamheid voor de klas zullen staan. Hiermee fungeren wij als ‘kweekvijver’ voor het onderwijs. De drijfveer van ECHT Onderwijs is het onderwijs toegankelijker maken voor de nieuwe groep potentials door hen op maat en vooral praktijkgericht op te leiden en daarmee bijdragen aan het terugdringen van het lerarentekort."

Misschien vind je dit ook interessant

Ervaringen zij-instromer Daniël
Column

Lockdownblog van meester Daniël: thuisonderwijs

Het is maandag 14 december rond 12:05 uur als ik de taalles afrond en de kinderen een fijne middag toewens. Op het moment dat ik ga zitten op mijn stoel overdenk ik even de dag. Het was weer een dag.