Tips, tricks en lesideeën

Een zeldzaam voorbeeld van “beter goed gejat dan slecht verzonnen”, inspiratie opdoen voor het aanpakken van bepaalde vakken en onderwerpen kan kan absoluut geen kwaad. Zo breng je jouw lessen naar the next level, en leer je er zelf ook nog van om een betere leraar te worden. @doevrijdag en @kijkjeinmijnklas zijn twee accounts die hun lessen en activiteiten voor voornamelijk de onderbouw delen, al kun je dit natuurlijk altijd ombuigen en toepassen op hogere groepen. Daarnaast is @despelles erg leuk als je specifiek op zoek bent naar inspiratie voor je volgende gymles. En, (om een beetje vals te spelen, want het is geen social-media-account maar desalniettemin een uitstekende bron) op jufmaike.nl vind je allerlei tips en voorbeelden om al je lessen op te leuken.

Grappige accounts

Werkplezier is uiterst belangrijk, ook in het onderwijs, en al helemaal als je als zij-instromer binnenkomt. Gelukkig ben je voor humor en grappige anekdotes bij deze gebruikers aan het juiste adres. @jufsanne123, @juffie_iris en @meesterjesper zijn een aantal voorbeelden van leraren die laten zien hoe leuk en grappig het leraarschap wel niet kan zijn. Uiteraard kunnen we ook @meestermark niet vergeten in deze categorie, die met een hoop leuke grappen en geinige vragen van kinderen je dag beter kan maken.

Ohja, ook nog handig

Verder is het NOS Jeugdjournaal een uitstekende manier om kinderen te leren over het belang van actualiteit en het nieuws die toegankelijk en compact is voor eigenlijk alle leeftijden. Wil je jouw leerlingen graag aan het lezen krijgen? Neem dan een kijkje op @junioruniversiteit en @leesknokploeg, die hard aan de weg timmeren als het op die missie aankomt.

Voel jezelf daarnaast vooral ook vrij om zelf op onderzoek uit te gaan. Zeker als zij-instromer breng jij jouw eigen stijl en ervaringen mee het onderwijs in, dus zet dat vooral door en zoek je eigen bronnen. Er zijn nog een hoop andere accounts die wij hier niet hebben uitgelicht, maar misschien voor jou hartstikke leuk of informatief kunnen zijn. Zo hebben we alleen maar Nederlandse accounts hier besproken, met het oog op zo veel mogelijk relevantie, maar ook in andere landen en talen is er genoeg te vinden. Het internet is gigantisch, ‘s werelds grootste bron van informatie, dus maak er gebruik van!